Thursday, November 22, 2012

Happy Belated Birthday Amsyar 3 tahun

Assalam untuk semua.


Walaupun tarikh ni dah lepas..tapi nak juga saye kongsi sikit cerita ni pd semua yang sudi singgah dan melayari  blog saya ni.....mudah mudah kekal ingatan sepanjang masa. InsyaAllah.

Tanggal 15.11.2012..merupakan hari ulang tahun kelahiran buat anakanda tercinta Amsyar.. cadangnye nak buat pd tarikh tersebut..jap lagi ayah kata 15.11.mlm tu dia nak join main badminton..so plan batal dan kami sambut awal sehari la..tapi itu pun buat ala kadar je setakat mengingati hari tersebut je..tp atas cadangan tok mak Mas (mak saya) kami buat di rumah adik pompuan sye di Nusa Damai..Namun xsemua sedara mara yang kami jemput memandangkan buat kat umah org.hehehe   .tapi ade gak sedara mara yang telah dijemput tapi tak  dapat hadir atas sebab sebab yang tak dpt dielakkan. Yang datang..cume org orang dibawah didalam gambar ni...sempat jugak la snap gambar gambar dorang buat kenang kenangan dimasa hadapan..

g
 Dari Kiri: My lovely father (en Yusop), adik  (abd Latif), ibunda (pn .masarah), nenek (pn maimunah), pakcik din, fairus dan ija (tuan rumah yg merupakan adik perempuan sya)... yang budak dua org budak kecik ni anak anak saya....

dari kiri: baju biru my cousin Siti Nadiah, Siti Nabilah (anak kepada moksu sya), Mak utehyang tgh berdiri sebelah sya tu..sya sendiri sebelah birthday boy, anak tuan rumah (faiz) depan meja yang lelaki pakai baju itam tu ..Zairul anak mak uteh..yang pakai baju merah tudung merah tgh tunduk tu,,,Pn Maria (maksusu sya yg turut membantu menjayakan majlis..dengan membawa setray mee hoon goreng yg sedap..



 Yang pakai songkok haji ni pakusu sya selaku pembaca doa selamat pada majlis tersebut..Tn Hj Zainal Jufrin..yang pakai baju biru muda seluar itam ..ni anak pakusu (zhahir)...

Ada lagi gambar gambar yg sebenarnye tercicir terumata jurukamera (En Mohd Nuhairi- husband saye sendiri) sorry la bang ye...Kiki , ain, zairil -sorry la bebanyak sebab gambar korang takde dlm ni...




Hidangan ala kadar...Lontong, sambal tumis,agar agargula melaka,kek upin ipin (sentuhan air tangan sye sendiri),,gula gula , kacang, dan orange sunkist yang dibeli di tesco, mee hoon goreng(sumbangan mak usu) dan mee tiaw goreng (disediakan oleh tuan rumah)...Terima Kasih semua----

Sekitar rakaman birhtday Amsyar-selamat menonton---sekian

video 






Salam hari Keputraan Duli Yang Maha Mulia Sultan Johor)

Assalam....

Hari ni sempena Public Holiday  for Johor ( Selamat Hari Keputraan buat Duli Yang Maha Mulia Sultan Johor) ..
 Daulat Tuanku....


Hari ni sye datang kembali untuk mengemaskini blog ni yang dah bersarang kembali...hehe..kesempatan ini juga saya memohon jasa baik kalian semua untuk sama sama kiter berdoa agar negara kita Malaysia sentiasa didalam keadaan aman dan damai..dan sama sama lah kite memanjatkan doa agar umat islam di Palestin sentiasa diatas lindungan Allah. SWT.....kesian kat anak anak Palestin yang tidak berdosa...mati diatas kekejaman puak puak Yahudi laknatullah..Alfatihah juga buat mereka yang dikira mati syahid.moga roh roh mereka ditempatkan dikalangan org org yg beriman.

 alt

   Anda bayangkan kan jika negara kite mengalami nasib yang sama-MasyaAllah..betapa kucar kacir nye hidup kite..Justeru...sye amat berseru agar semua umat Islam dan semua rakyat di Malaysia agar hidup bersatu padu...sekarang ni pun kite dengar diberita...dengan ketidak satuan rakyat diMalaysia atas daasar politik.semoga Allah beri petunjuk dan hidayah  pada mereka mereka yang cuba nak memecah belahkan rakyat dan umat Islam diMalaysia. WallahuaAllam

Related Posts with Thumbnails